Review van Center Parcs de Eemhof Door redactie op 26-07-2024

In dit blog schrijven we een review van Center Parcs De Eemhof. Met ons gezin hebben we in november een weekend doorgebracht op dit vakantiepark. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit park, De Eemhof is een vakantiepark van Center Parcs dat in de provincie Flevoland ligt. In deze review proberen we een zo goed mogelijk beeld te geven van De Eemhof. We bespreken de volgende punten:

  1. Algemene indruk van Center Parcs de Eemhof
  2. De accommodaties op Center Parcs de Eemhof
  3. Het zwembad van het Center Parcs de Eemhof
  4. Hoe kindvriendelijk is Center Parcs de Eemhof
  5. Ligging van Center Parcs de Eemhof
  6. Faciliteiten op Center Parcs de Eemhof
  7. Eetgelegenheden op Center Parcs de Eemhof

We hebben ook een uitgebreide YouTube-video gemaakt van ons bezoek aan Center Parcs De Eemhof. Deze video is hieronder ingesloten. Via de video krijg je een visuele rondleiding door het park. Tip: Abonneer je op ons Youtube-kanaal @Vakantieparkgids en blijf op de hoogte van park bezoeken, reviews en andere leuke info.

1. Algemene indruk van Center Parcs De Eemhof

Uitzicht vanaf het Market Square over het meertje op de Eemhof

Laten we beginnen met een algemene indruk van het vakantiepark. Center Parcs De Eemhof ligt in het zuiden van de provincie Flevoland, pal aan het Eemmeer. Het park ligt in / naast een bos en maakt een mooie groene indruk. In deze groene omgeving liggen de typische, herkenbare Center Parcs Cottages. De geschakelde lichtgrijze huisjes liggen verspreid tussen de bomen en waterpartijen, kortom echt typisch Center Parcs.

Zelf verbleven we in een 4-persoons VIP bungalow vlakbij de Market Square. Deze bungalows hebben geen tuin, maar een steiger (houten vlonder). Vanaf het terras kijk je op de lange steiger die door de vijver voor de Market Square loopt. De Eemhof is een heel groot vakantiepark met veel moderne faciliteiten. Zo bestaat De Eemhof uit 801 bungalows, 50 hotelkamers en 100 appartementen en kan het park maximaal 3500 gasten ontvangen!

De Market Square is het kloppende hart van het park, waar je verschillende winkels, restaurants en andere faciliteiten vindt. Het plein is levendig en sfeervol, 's avonds zorgt de verlichting voor een warme sfeer. In de Market Square ligt ook het Aqua Mundo zwemparadijs van De Eemhof. Onze kinderen vinden de zwembaden van Center Parcs altijd geweldig en het Aqua Mundo van De Eemhof is een van hun favoriete zwembaden. Hierover lees je verderop in dit blog meer.

Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof

In De Eemhof hoef je je geen moment te vervelen. In de Action Factory is veel te doen. Je vindt hier bijvoorbeeld de indoor speeltuin. Ook vind je er een Gametown, Bumper cars, een klimwand, bowlingbanen en pooltafels. Buiten de Action Factory liggen o.a. de midgetgolfbaan, de boogschietbaan, trampolines, Kids Safari, sportarena, High Adventure Experience en de kinderboerderij.

Wanneer je doorloopt richting het Eemmeer kom je uit bij de jachthaven, waar de hotelkamers, appartementen en woonboten zijn te vinden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Eemmeer Je hebt hier de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, je kan hiervoor terecht bij Eemhof Watersport & Beachclub. Hier ligt ook Brasserie Zuiderzoet. Je vindt op de Eemhof de echte typische Center Parcs vibes, vaak in een modern jasje.
Onze beoordeling: 9

2. Accommodaties op Center Parcs De Eemhof

4-persoons VIP bungalow op Center Parcs De Eemhof

De meeste accommodaties op Center Parcs De Eemhof bestaan uit de echt typische geschakelde witte bungalows. Wij verbleven in een 4-persoons VIP bungalow. Vanuit de bungalow keken we uit op de Kids Haven en waterfietsen verhuur, dat aan de rand van de Market Square ligt. De cottage kan ik het beste omschrijven als knus en gezellig. Inmiddels zijn deze Cottages heel mooi opgeknapt. De kinderen vinden het ook altijd gezellig om de haard aan te steken ‘s avonds. De meeste cottages op Center Parcs De Eemhof zijn inmiddels gemoderniseerd en voorzien van moderne gemakken, zoals een volledig uitgeruste keuken en comfortabele bedden.

Woonboten op Center Parcs De Eemhof

Toch heeft De Eemhof naast de typische Center Parcs cottages nog enkele andere type accommodaties. Deze variëren van hotelkamers, waterfront suites tot woonboten. De woonboten bieden een unieke ervaring, waarbij je letterlijk op het water verblijft en kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het Eemmeer. Ook vanuit de "Waterfrontsuite VIP Appartement" kijk je uit over het Eemmeer. Boek je een hotelkamer, dan kun je iedere dag genieten van een ontbijtbuffet. Zo is er dus voor elk type vakantieganger een geschikte accommodatie te vinden. Tip, kijk op de plattegrond van De Eemhof en vind jouw favoriete plek op dit vakantiepark.
Onze beoordeling: 7

3. Aqua Mundo zwembad van Center Parcs De Eemhof

Wave Rider in het Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof

Een van de hoogtepunten van Center Parcs De Eemhof is zonder twijfel het Aqua Mundo zwembad. Dit subtropische zwemparadijs is werkelijk prachtig aangelegd. Het biedt plezier voor het hele gezin. Onze kinderen zijn echte waterratten en echte fans van dit zwembad. Als het aan hen ligt zijn we de hele dag in het zwembad te vinden. Het golfslagbad, de wildwaterbaan, de verschillende glijbanen zorgen ervoor dat ze de hele dag zoet zijn.

Turbo Twister bandenglijbaan in het Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof

Op de ‘duo racer’ glijbaan willen ze keer op keer de competitie met elkaar aan gaan. Op deze glijbaan kun je tegen elkaar racen om te zien wie het eerst beneden is. De ‘Flow Rider’ is ook leuk om een keer te doen. Hier kun je de echte surfervaring ervaren op kunstmatige golven. De Turbo Twister bandenglijbaan is ook een leuke ervaring. Al deze attracties zorgen ervoor dat het Aqua Mundo nooit verveelt. Er is altijd wel wat te ontdekken en beleven.
Onze beoordeling: 10

4. Kindvriendelijkheid van vakantiepark Center Parcs De Eemhof

De Action Factory

Voor kinderen is er, naast het Aqua Mundo zwembad, meer dan genoeg te doen op Center Parcs De Eemhof. De Eemhof biedt heel veel activiteiten en faciliteiten speciaal voor de jongste gasten. De Action Factory, met zijn indoorspeeltuin Mini-Baluba, biedt uren speelplezier. Kinderen kunnen hier klimmen, glijden en zich uitleven. Onze kleinste meid heeft hier heerlijk kunnen ravotten. Ondertussen ben ik met mijn zoon gaan poolen. In de Action Factory staan naast de bowlingbaan meerdere pooltafels. Daarnaast zorgen Orry en Friends, de mascottes van Center Parcs, voor extra entertainment met hun dagelijkse shows. In de Action Factory zijn ook nog de Bumper cars en de Gametown te vinden. In de Gametown kunnen oudere kinderen diverse (video) games spelen.

Baluba binnenspeeltuin in de Action Factory van Center Parcs De Eemhof

Net buiten de Action Factory liggen tal van faciliteiten. Ook de uitgebreide minigolfbaan is altijd erg populair. Ook de kinderboerderij met o.a. geiten en ezels is een populaire plek. Onze kinderen vinden het altijd leuk om even met dieren te knuffelen. Verder staan er buiten de Action Factory o.a. trampolines, een multifunctioneel sportveld en is er de Kids Safari te vinden.

DJ Booth op Center Parcs De Eemhof

Voor oudere kinderen en tieners zijn er speciale hangouts, zoals de DJ Booth en de interactieve voetbalmuur. Hier kunnen ze chillen en nieuwe vrienden maken. Naast deze hangouts ligt er nog een outdoor fitness arena. Verder is er ook nog de high adventure experience te vinden naast de Action Factory.
Onze beoordeling: 10

5. Ligging van Center Parcs De Eemhof

Center Parcs De Eemhof ligt behoorlijk afgezonderd in Zeewolde, Flevoland, aan het Eemmeer. Het park is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. De ligging aan het Eemmeer maakt het mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen, zoals zeilen, surfen en kajakken. Daarnaast zijn er diverse fietspaden in de omgeving, zodat je Flevoland kan verkennen.

Vanuit Marina de Eemhof is het mogelijk om met de boot naar Spakenburg te varen. Spakenburg ligt aan de overkant van het Eemmeer. Verdere interessante bestemmingen in de buurt zijn het Dolfinarium in Harderwijk en het Aviodrome in Lelystad. En misschien wel onze beste tip in de omgeving is uit eten gaan bij het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark. Op ons Youtube-kanaal vind je een Youtube-short van het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis.
Onze beoordeling: 7.5

6. Faciliteiten op Center Parcs De Eemhof

Market Square van Center Parcs De Eemhof

Market Square van Center Parcs de Eemhof

Veel van de Center Parcs de Eemhof faciliteiten liggen aan de Market Square. Ja, de Eemhof heeft geen Market Dome maar een Market Square! Door een brand in 2000 is de toenmalige Market Dome van Center Parcs De Eemhof samen met de Aqua Mundo (het subtropische zwembad) volledig verwoest. Twee jaar later is er op dezelfde plek de nieuwe Aqua Mundo en een Market Square geopend. Er mocht geen “Dome” meer gebouwd worden dus is er gekozen voor een open plein genaamd Market Square. De Market Square is de plek waar je kunt winkelen, eten en deelnemen aan verschillende activiteiten. Aan deze gezellige Market Square liggen veel faciliteiten zoals shops en restaurants:

  • Fuego
  • Nonna’s
  • Evergreenz
  • Frites Affairs
  • Grand Café
  • Daily foodstore (supermarkt)
  • Aqua Mundo
Frites

Het plein is prachtig en erg gezellig ingericht met een echte Mediterrane sfeer. Toch missen wij stiekem de koepel wel een beetje. Voor ons geeft de Dome net nog meer dát Center Parcs gevoel. Wij zijn op zaterdag wezen eten bij Nonna’s. Hier hebben we genoten van lekkere Italiaanse klassiekers zoals lasagne en pizza.

Het vakantiepark biedt een breed scala aan faciliteiten die bijdragen aan een onvergetelijke vakantie. Naast het Aqua Mundo zwembad en de kindvriendelijke voorzieningen, zijn er tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden, waarvan de meeste liggen in en rondom de Action Factory. Hierover heb je eerder in dit blog al kunnen lezen.
Onze beoordeling: 9.5

7. Eetgelegenheden op Center Parcs De Eemhof

Op culinair gebied heeft Center Parcs De Eemhof veel te bieden. Er zijn veel eetgelegenheden waar je kunt genieten van een breed scala aan gerechten:

Het Grand Cafe van Center Parcs De Eemhof
  • Evergreenz - Buffetrestaurant: Dit restaurant biedt een uitgebreid buffet met een ruime keuze aan gerechten. Denk hierbij aan verse salades, warme maaltijden en desserts. Het is een perfecte plek voor gezinnen, omdat er voor ieder wat wils is.
  • Frites Affairs: Hier kun je terecht voor een snelle en lekkere hap. Het menu bestaat uit diverse soorten friet en snacks.
  • Fuego - Grillrestaurant: Voor liefhebbers van gegrild vlees en vis is Fuego de plek om te zijn. Het restaurant heeft een warme en gezellige sfeer, met een open keuken waar je de koks aan het werk kunt zien.
  • Grand Café: Dit café biedt een ontspannen setting waar je kunt genieten van een kop koffie, een lichte lunch of een borrel. De gezellige inrichting en het vriendelijke personeel maken het een fijne plek om even bij te komen.
  • Nonna's - Italiaans Restaurant: Bij Nonna's kun je genieten van authentieke Italiaanse gerechten, van verse pasta's tot heerlijke pizza's. Het restaurant heeft een familiaire sfeer en is perfect voor een gezellige avond uit.
  • Zuiderzoet - Brasserie: Gelegen aan de jachthaven, biedt Zuiderzoet een prachtig uitzicht over het water. Het menu bestaat uit verfijnde gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Omdat er zoveel keuze en mogelijkheden zijn qua eetgelegenheden en de kwaliteit ook prima in orde is, kunnen we geen ander cijfer geven dan een 10!
Onze beoordeling: 10

Action

Eindconclusie van onze review over Center Parcs De Eemhof

Center Parcs De Eemhof is een van onze favoriete Center Parcs vakantieparken. Dit komt o.a. door het Aqua Mundo zwemparadijs. Maar Center Parcs De Eemhof biedt nog veel meer voor een onvergetelijke vakantie. Je hoeft je hier geen moment te vervelen. Naast het indrukwekkende zwembad is er nog veel meer te doen. Door de vele kindvriendelijke activiteiten en een breed scala aan eetgelegenheden, is er voor ieder wat wils. Ook de prachtige ligging aan het Eemmeer met de watersportmogelijkheden, de diverse verschillende accommodaties maken van dit park een ideale bestemming voor gezinnen, stellen en vriendengroepen. Aarzel dus niet en boek nu je vakantie op Center Parcs De Eemhof.

Kinderboerderij van Center Parcs De Eemhof

De review punten met cijfers over Center Parcs de Eemhof nog even op een rij:

  • Algemene indruk: 9
  • Accommodaties: 7
  • Zwembad: 10
  • Kindvriendelijkheid: 10
  • Ligging / omgeving: 7,5
  • Faciliteiten: 9
  • Eetgelegenheid: 10
  • Totaalscore onze beoordeling: 9

Nuttige links: